Η ενδοσχολική βια δεν είναι κάτι καινούριο στην κοινωνία μας, οι διαστάσεις όμως που έχει πάρει πλέον το εντάσσουν ως ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα. Το παιδί που υφίσταται ενδοσχολικό εκφοβισμό αρνείται να πάει στο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα η σχολική του απόδοση πέφτει αρκετά.

Μέρα με τη μέρα κλείνεται όλο και πιο πολύ στον εαυτό του και φαίνεται όλο και περισσότερο μελαγχολικό, ενώ δε σας αναφέρει κάποιον φίλο. Αρκετά συχνά μπορεί να υπάρχουν μώλωπες στο σώμα του και να σας λέει διάφορες δικαιολογίες που δε σας πείθουν για την προέλευση τους. Οι γονείς που έχουν δει ανάλογα σημάδια στα παιδιά τους πρέπει να πραγματοποιήσουν έναν έλεγχο για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού τους. Το γραφείο μας μπορεί να σας παρέχει όλα τα στοιχεία για να μάθετε εάν το παιδί σας έχει πέσει θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού και να σας καθοδηγήσει στο πως να κινηθείτε για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ευκολία πρόσβασης και χρήσης της από όλες τις ηλικιακές ομάδες μπορεί να επιφέρει εθισμό και εξαρτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές αγορές, τα κοινωνικά δίκτυα, τις σελίδες ερωτικού περιεχομένου και τα στοιχήματα. Οι καταστάσεις αυτές επιφέρουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα καθώς επιρεάζουν την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου. Μπορούμε να βοηθήσουμε παρακολουθώντας τις κινήσεις και το ηλεκτρονικό αποτύπωμα του εθισμένου, ενημερώνοντας σας διαρκώς με στοιχεία.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (bullying) αφορά στον εκφοβισμό και ταπείνωση που δέχονται οι έφηβοι και ανήλικοι σε ψηφιακό περιβάλλον διαδικτύου μέσω τηλεφωνικών συσκευών και υπολογιστών από συνομήλικους τους, δηλαδή μια μεταφορά εκφοβισμού από το φυσικό στο ψηφιακό περιβάλλον όπου οι συνέπειες του μπορεί να είναι τεράστιες και έχουν οδηγήσει αρκετές φορές στην αυτοκτονία, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη λεπτότητα και ευαισθησία. 

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε ανιχνεύοντας όλα τα στοιχεία εκφοβισμού καθώς και τη πηγή που το προκαλεί και να επαναφέρουμε την ισορροπία στη καθημερινότητα καθώς και τη ψυχική ισορροπία του ατόμου που επιδέχεται τον εκφοβισμό.

Η σεξουαλική παρενόχληση σε φυσικό είτε ψηφιακό περιβάλλον (Internet) αποτελεί φαινόμενο με τρομακτικές διαστάσεις στον Ελλαδικό και Παγκόσμιο χώρο. Ένα μεγάλο ποσοστό ανηλίκων δέχονται σεξουαλική παρενόχληση από επιτήδειους που κρύβονται πίσω από ψεύτικες ταυτότητες παριστάνοντας συνομήλικους με κακόβουλα κίνητρα εκμεταλλεύοντας την αθωότητα των παιδιών. 

Μετά από έλεγχο και έρευνα μπορούμε να καταπολεμήσουμε και να αποτρέψουμε κάθε πιθανή συνέπεια στο τέκνο σας, ανακτώντας την επικοινωνία και την ταυτότητα του κακόβουλου προσώπου.

Οι παρακολουθήσεις ανηλίκων γίνονται πάντα, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, και αυτό γίνεται γιατί οι γονείς συνήθως έχουν αντιληφθεί μια ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς του παιδιού τους.

Η συμπεριφορά αυτή του ανηλίκου αφορά κυρίως τη συχνή απουσία του από το σπίτι και την άρνηση αναφοράς για το που πηγαίνει, αποκρύπτει τις παρέες του και έχει απομακρυνθεί από παλιούς του φίλους, ενώ οι επιδώσεις του στο σχολείο έχουν πέσει αρκετά. Μπορεί να καταναλώνει αρκετά χρήματα χωρίς να σας δίνει αναφορά στο που ξοδεύονται αυτά και έχετε υπόνοια πως δε σας λέει την αλήθεια. Επιπροσθέτως το διαδίκτυο έχει γίνει εξίσου επικίνδυνο για τους νέους, και μπορεί ο ανήλικος να σπαταλάει αρκετό χρόνο εκεί δίχως να έχει αντιληφθεί τους κινδύνους και τα σοβαρά εγκλήματα εκφοβισμού και παρενοχλήσεων των επιτήδειων που κρύβονται πίσω από αυτό.

Το Γραφείο μας με το σχετικό σεβασμό και την κατάλληλη ευαισθησία αναλαμβάνει με διακριτικότητα και σεβόμενο πάντα τον ανήλικο, να ανακαλύψει τον κύκλο του και αν κάνει κάτι μεμπτό που θα έπρεπε να ανησυχεί τους γονείς του ώστε να προληφθούν καταστάσεις που μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Πισω